Dronninglund slot bryllup Nordjylland
Invitationer:  Lavede dem selv. De bestod af tre stykker lækkert papir i forskellige kvalitet. De var lavet som tre stykker firkantet lidt aflangt papir i forskellige størrelser: Bagerst var et stykke groft hvidt bøttepapir i karton kvalitet, dernæst et lidt mindre stykke cremefarvet papir med struktur og til sidst et stykke mørk cremefarvet bøttepapir med cremefarvede nister. Siderne var holdt sammen med et mørkerødt laksegl med et motiv af en spiral (som mindede om en rose – parrets gennemgående blomst) som var sat ovenpå en løkke af groft snor (som kunne bruges til at hænge invitationen op i). På side 1 stod den egentlige invitation og på side 2 stod de praktiske oplysninger, su dato og hjemmesideadresse mv. Invitationer blev sendt i kraftige kuverter i samme kvalitet som papiret til invitationernes side 2. 
Kirken:  Skt. Markus kirke i Aalborg. Vielsen blev forestået af præsten, der holdt en smuk og personlig vielse fremført med humor, som gæsterne efterfølgende har rost meget.
Præ- og postludium: Præludium var Charles-Marie Widor, Symphonie VI (et meget stort og kraftfuldt stykke). 
Postludium: Charles-Marie Widor, Tacotta (et meget smukt men langt stykke, der for det første kræver en meget dygtig organist og et kraftigt orgel og for det andet kræver, at man som brudepar har ro til at blive siddende i de første ca. 3 minutter inden man begynder at gå ud).
Salmer:  “Den signede dag”, “Op al den ting”, “Du kom med alt det der var dig”, “I blev skabt som mand og kvinde”. Derudover spillede organisten umiddelbart efter selve vielsesritualet(før 3. salme) Bachs “Air”, som gav en dejlig ro og luft til lige at kunne fordøje det store man lige havde sagt ja til.
Transport fra kirken:  Brudeparret havde på brugt lang tid på at søge efter egnede transportmidler på nettet, idet de ikke ønskede den traditionelle veteranbil eller limosine og synes det ville tage alt for langt tid med hestevogn, da der var en del transport på dagen. Heldigvis faldt de over en gut, der ejer en London taxa (dem kører der kun to af i Danmark) og som var villig til at køre parret. Chaufføren havde pyntet taxaen flot og havde desuden medbragt champagne på is og glas. Chaufføren var meget hjælpsom da parret fik taget billeder og hjalp med at flytte rundt på de ting der skulle flyttes etc. Bruden og hendes far blev hentet i parrets hjem og kørt til kirken. Efter kirken blev parret kørt over til parken ved siden af kirken, hvor der blev taget billeder og derefter gik turen ned til receptionen. Efter receptionen blev parret igen kørt i taxaen op til feststedet. Alt i alt en suveræn service og for alt dette betalte parret kun 1800kr.
Fotografering:  I tog vores bryllupsfotos i parken overfor kirken. Billederne blev virkelig gode med mange både sjove og søde billeder imellem.

Til at dække resten af dagen, havde parret bestilt en amatørfotograf, som både tog video og stillbilleder. (Under vielsen var der både en fotograf og en på video – resten af dagen var der kun en videomand som også fotograferede). Dog kan parret IKKE anbefale at bruge denne fotograf, da han bl.a ikke har taget de billeder som han blev bedt om (parret afleverede en liste med 22 billeder som de ville være sikre på at have, men ud af den liste mangler 8 billeder helt) og desuden var der en del af talerne som han først begyndte at optage et godt stykke inde i (bl.a talen fra brudens far, gommens søster, samt en tale fra gommens moster hvor kun de sidste få sekunder af talen er med) på trods af at parret havde en meget dygtig toastmaster som på behørig vis annoncerede hvert indslag og som på forhånd havde snakket med fotografen om indslagene mv., samt et indslag fra gommens moster (en flamingodans) som han optog udelukkende bagfra og fra livet og op (på trods af at en flamingo er en meget udtryksfuld dans hvor der sker en masse med fødderne, ansigtet og hænderne) samt andre irriterende mangler.
Reception:  Receptionen blev holdt på Hacienda – et stort militærtelt ved havnen i Aalborg. De har et græsareal foran teltet og et areal med sand på den side af teltet der vender ned mod vandet. Man må selv medbringe mad, men skal så til gengæld købe drikkevarerne der. (Parret medbragte dog også selv champagnen og betalte 50kr pr. flaske i proppenge for det.) Der var ca. 60 personer til receptionen og der blev serveret sandwiches med hhv. rejer og avocado, laks og salat, ricotta og agurk, leverpostej med pickels og bacon, minipirogger med krydret kyllingefyld, små pizzahjul med hakket oksekød og oliven, krydrede lammefrikadeller med tzasiki, ostefad med alm. skæreost, brie og blå castello og dertil radiser og peberfrugt, spansk pølse, forsk brød, breadsticks, frugtfad med forsk. meloner, grønne og blå druer, små hjemmelavede kransekagestykker hvorpå der var sat små hjerter i sugarpaste og bryllupskage. Selvom det var meget varmt den dag, blev næsten alt maden spist op! Hacienda kan virkelig anbefales – god service og en super hyggelig stemning.
Feststedet:  Dronninglund Slot. Parret siger om Dronninglund slot: Vi havde valgt at holde festen på Dronninglund Slot – og det kom vi bestemt ikke til at fortryde! ALT var perfekt!!! Om det så var vejret havde de sørget for at det var uovertruffen. Da vi ankom var der stillet en buffet frem med kølige drikkevarer som gæsterne selv kunne forsyne sig fra, mens de blev indkvarteret på deres værelser. Overtjeneren var virkelig sød og selv da han kunne se at vores fotografering trak ud og middagen måske skulle udskydes lidt, var der ingen sure miner. Alt maden var vildt lækker og perfekt tilberedt. De tilhørende vine var lækre og natmaden som bestod af hot dogs med tilbehør var super! Alle tjenerne var super effektive og man fornemmede knapt at de var der. Morgenmaden dagen efter var også både rigelig og lækker. Alt i alt en meget varm anbefaling af det smukkeste og mest romantiske sted at holde bryllupsfest i nordjylland. Som en ekstra bonus var også den flaske champagne og de chokoladeovertrukne jordbær, som Slottet havde sørget for stod på parrets værelse da de kom i seng. “Det var rigtig hyggeligt at sidde og nippe champagne og spise jordbær, mens vi hjalp hinanden med at tage alle hårnålene ud af håret og snakkede om dagen.”
Menuen:  Eftermiddag: Buffet med øl, vand, kaffe/the i havestuen.
Velkomstdrink: Fransk mousserende vin
Forret: Ovnbagt havkat med beurre blanc med rosmarin. Hertil sauterede urter, hummerhaler og italiensk brød. Vin: Chardonnay, Blanc de Blanch 
Mellemret: Fløde/sennepsmarineret perlehønebryst anrettet på salat. Dertil sprøde baconterninger, syltede tranebær samt gratinerede timianbrød. Vin: Chardonnay, Blanc de Blanch
Hovedret: Kalvemørbradmedaillon med hønsesoufflebolle, grønsagsragout, svampe, sellerigratin, pommes pailles, madeirasky og små nye kartofler vendt i smør og vineddike. Vin: Thais de Montaud, Merlot
Dessert: Hvid chokoladekage med orangetrøffel. Anrettet på passions/orangesirup, dertil frisk frugt samt mynteparfait. Vin: Pineau Des Charentes
Kaffe: Kaffe/The med petitfour og chokolade samt en cognac eller likør
Natmad: Hot dogs med tilbehør.
Morgenmad: Div. morgenmadsprodukter, rundstykker, æg, rugbrød, ost, pølse, juice, the og kaffe mv. 
Antal gæster:  40 voksne
Bordplan:  Ved runde borde. 5 borde med 8 ved hver. Parret valgte en lidt utraditionel placering da de sad til bords med venner i stedet for forældrene, som til gengæld sad sammen ved et andet bord. Det fungerede rigtig godt!
Brudens tøj:  Frk. Nitouche i Vejle. Bruden fik en super god service. Den første gang fik hun lov til at prøve alle de kjoler hun ville og var i butikken i næsten 2 timer, selvom hun vidste at der på det tidspunkt var 9 måneder til brylluppet. Hun var super ærlig og god til at finde den helt rigtige model. Det endte med en kjole i thaisilke som Jeanie selv havde syet. Undertøj: Bruden havde først købt et lækkert sæt fra Chantelle med trusse og bh købt i Magasin, men efter en del overvejelser endte det med at hun også købte et lækkert corsagesæt fra Luxam hos Butik Nordjylland som hun havde på indenunder brudekjolen. Det lækre sæt fra Chantelle brugte hun så dagen efter..
Frisure:  Salon Solveig (Borgergade, Aalborg). Frisøren er virkelig dygtig og lyttede meget til brudens ønsker. Håret holdt flot hele dagen og natten og passede smukt til kjoen og bruden.
Make-up:  Lenes hudpleje (Vesterbro, Aalborg). Lene er virkelig dygtig og meget sød og fik lagt en super make-up som passede flot til bruden og som holdt hele dagen og natten.
Gommens tøj:  Gommen havde valgt en lys grå habit fra Webmore købt på udsalg. Til habitten bar han en kortærmet skjorte sat ned og et bordeaux/gråt slips. Om aftenen bar han smoking købt på udsalg, smokingskjorte samt butterfly. Skoene var købt hos skoringen på udsalg. Alt tøjet bortset fra slipset var købt hos Walther på Nytorv, hvor gommen fik en super service. 
Brudebørn:Brudens kusine på 10 år. Hun havde en meget sød brudepigekjole på fra Lilly og hvide rem sandaler. Hun havde ikke nogen egentlige opgaver. På vej ind i kirken gik hun bag bruden og hendes far og satte sig på den første række sammen med brudens mor og søster. På vej ud af kirken smuttede hun om bag parret da de gik forbi bænken og gik bag dem på vejen ud – det virkede rigtig godt. 
Brudepige & forlover:  Brudens voksne brudepige var hendes meget gode veninde. Hun gik ikke med i kirken efter eget ønske, men hjalp bruden med at komme i tøjet, rettede kjolen til i kirken, hjalp med da der blev taget billeder (rettede kjolen til, hjalp med at flytte ting osv. holdt buket, make-up oma.). Forloveren var gommens far, som holdt gommen med selskab og holdte ringene under vielsen. 
Ringene:  Parret brugte deres forlovelsesringe som de fik pudset op. Ringene er kraftige og lavet i 14 karat guld uden mønster eller pynt. Ringene kostede 300kr at få dem pudset, graveret og udvidet gommens ring et nummer. Ringene er købt hos Smykke-form.
Buketten:  Buketten bestod primært af roser i mørk rød og meget mørk rød. Buketten var lavet i rokokko, men var mere vild end den traditionelle rokokkoform. Buket, brudepigebuket og tre brystbuketter.
Borddækning:  De runde borde var meget enkelt dækket og holdt i de samme farver som indbydelserne med hvide duge, hvide servietter og borddekorationer i mørk rød. Bordkort og menukort var slået sammen og lavet som et lille hæfte, hvor der på forsiden stod gæstens navn og inden i stod der på omslagest forside hvem der spillede under middagen, på side 1 stod der hvad der blev serveret til velkomstdrink, på side 2 stod der navnene på vinene der blev serveret under middagen, på side 3 stod menuen, på side 4 stod hvad der blev serveret til kaffe og natmad og på omslagets bagside stod hvem der spillede til dansen. Servietten var foldet som en ikke-lukket kuvert, hvor menukortet/bordkortet lå indeni, så navnet på gæsten var synligt. Menukortet/bordkortet var lavet i samme materialer som indbydelserne med et stykke cremefarvet papir yderst og inden i et stykke mørk cremefarvet bøttepapir med nister. Hæftet (der var lavet ud af et stykke papir i A5 størrelse) var samlet med samme grove snor som var brugt på indbydelserne og var så sat fast på forsiden af hæftet med samme laksegl som var brugt til indbydelserne og snoren blev så bundet med en sløfje.
Musikken:  Under middagen havde parret hyret en Duo fra Århus. En duo som spiller klassisk og populær salonmusik på klaver og cello. Duoen skabte en behagelig og hyggelig stemning under middagen og opfyldt til fulde sit formål, nemlig at fungere som stemningsfuld baggrundsmusik uden at overdøve. Duoen spillede desuden også til medbragte sange. Duoen var booket til at spille fra kl. 18-24. Parret kan på det varmeste anbefale Duoen som ud over at spille fabelagtigt også er utroligt søde!

Til dansen havde parret hyret en Trio som spillede jazz, evergreens, 70,80 og 90’er pop/rock og nutidig musik som fx. Poul Krebs og Big Fat Snake. Bandet spillede virkelig godt og på trods af varmen var der hele tiden folk på dansegulvet. Trioen spiller virkelig professionelt og har et meget bredt repetoire. Helt sikkert et band som parret kan anbefale til danseglade brudepar.
Toastmaster:  Toastmasteren var gommens fætter. Parret havde valgt ham pga. hans talegaver og hans behagelige væsen. Hans opgave var at holde styr på og annoncere indslagene under middagen. En opgave han klarede utroligt flot! Før hvert indslag annoncerede han på behørig vis den person der ville tale/havde lavet sang eller lign. både med navn og med relation til brudeparret. Derudover holdt han en utrolig sød og personlig tale til brudeparret.
Taler & sange:  Bruden holdt en meget personlig tale for sin mand, hvor hun fortalte hvad han betød for hende. Gommen er desuden meget interesseret i øl og ølbrygning så derfor fik han under talen også et ølbrygningssæt så han i fremtiden selv kan forsøge sig med at brygge. Derudover havde bruden som en overraskelse købt et Marge og Homer Simpsons brudepar som stod på bryllupskagen til receptionen (gommen er VILD men The Simpsons og det var derfor en meget velkomme overraskelse). Gommen holdt en rigtig sød tale for bruden. Derudover var der tale og sang fra gommens forældre, tale fra brudens forældre, sang fra parrets hunde, sang fra gommens tante, onkel, farmor og farfar, tale fra gommens søster, tale fra gommens tante, en flamingodans specielt komponeret til dagen fremført af gommens tante, indslag fra brudens veninde.
Bryllupskagen:  Bryllupskagen blev serveret til receptionen og bruden stod selv for at lave den. Da parret ikke kunne blive enige om opskriften, endte det med to kager! Den ene kage var en lys kage i tre lag, hvor hvert lag bestod af en marcipanbund, et lag nutella, et lag hvid chokoladecreme, en bisquitbund, et lag hindbær syltetøj, et lag skovbærmousse og til sidst endnu en bisquit bund. Alle bundene blev stænket med hvid rom, før kagen blev lagt samme. Kagen blev derefter smurt med smørcreme, før den blev overtrukket med marcipan (Odense overtræksmarcipan – det er meget lettere at arbejde med og er ikke helt så sødt i smagen som alm. marcipan). Kagen blev pyntet med hjemmelavede råhvide marcipanroser (farven er opnået ved at blande marcipan og sugarpaste i lige forhold) og lysegrønne rosenblade. Den anden kage endte med at blive i et lag (repræsenterede det man i USA kalder en Herre-kage eller en groomscake). Kagen bestod af chokoladebunde med mørk orangechokoladecreme, lys granmarnier chokoladecreme og hvid chokoladecreme. Kagen blev lavet firkantet og blev overtrukket med mørkebrun marcipan der var rullet ud med en mønsterrulle (købt hos Haarder marcipan). Kagen blev pyntet med hjemmelavede mørkerøde roser der løb ned langs siden af kagen.

Som en overraskelse til gommen, havde bruden arrangeret at Noelia havde fremstillet et brudepar lavet som Marge og Homer Simpsons – hvilket naturligvis vakte meget jubel hos både gæster og gom. Et virkelig flot arbejde fra Noelia side – udformningen af Marge og Homer var blevet til efter lidt mailen frem og tilbage mellem bruden og Noelia, hvor bruden havde fortalt om sine ønsker til figurerne. Noelia havde fået mange flotte detaljer med – Homers tykke mave der titter ud mellem skjorteknapperne, Homers halvt spiste donught i hånden og en pose med flere i den anden hånd, Marges blå hår havde fået en blomsterkrans i og hun havde fået en korsagekjole med lidt slæb på – virkelig flot!. (Der var meget kage tilovers, da kagerne pga. varmen ikke kunne stå fremme mens gæsterne spiste og derfor troede mange at kransekagen var det søde og havde spist sig mætte i det). Stativet havde brudens far stået for. Spånplader i 1 cm tykkelse skåret ud så de var 4 cm. størrer i diameter end kagerne. Søjlerne er købt hos Specialkøbmanden i København. Pladerne blev malet hvide og overtrukket med hvid voksdug. 
Overnatning:  På slottet sammen med resten af gæsterne. Parret havde lejet slottet incl alle værelserne og havde derfor muligheden for at tilbyde overnatning til alle gæsterne – noget som alle bortset fra 3 tog imod. Det var skønt at kunne stå op og spise morgenmad sammen med gæsterne og kunne åbne gaver i ro og mag, for dernæst at kunne takke personligt for gaverne.
Morgengaven:  Parret gav ikke hinanden morgengaver. De havde aftalt at give hinanden gaver på deres 3års dag om onsdagen før brylluppet og bruden fik en meget smuk perlehalskæde med elefantlås. Om morgenen på bryllupsdagen gav gommen desuden bruden en meget smuk ring bestående af små hjerter sat sammen. I ringen havde gommen fået sat tre sten – et for hvert år de havde været sammen. 
Bryllupsrejsen:  14 dage med telt rundt i Danmark. En tur som parret længe har snakket om, da gommen aldirg har rejst særlig meget rundt i Danmark. 
Pyntning af hjemmet:  Desværre havde brudens søster og kusine valgt at ignorere parrets ønske om at blive fri for div. løjer, da de skulle have gommens familie med hjem til fødselsdagshygge om søndagen (gommen fyldte år tirsdagen efter brylluppet og da gommens familie bor på sjælland var det oplagt at fejre det om søndagen). Men på trods at parrets udtrykkelige ønske om at blive fri, havde brudens søster og kusine som sagt været inde i parrets hjem og smide ris alle vegne – i møbler, under møbler og tæpper, i vindueskarme, på reolerne, i køleskabet, i skabe og skuffer. Det der skulle have været en hyggelig fødselsdagskomsammen om søndagen endte med at gå op i oprydning. 
Bryllupsbog:  Parret har efterfølgende købt et lækkert læderindbundet fotoalbum hvor alle billederne skal sættes ind sammen med andre minder fra dagen. Brudens veninde havde været så sød at lave et indslag til festen hvor hun havde lavet en kasse som alle gæsterne skulle putte en personlig hilsen ned i. Kassen må parret først åbne på deres 1 års bryllupsdag, hvor de så kan sidde og mindes deres dejlige dag, mens de nyder den flaske vin der også ligger i kassen – rigtig god og sød ide og parret glæder sig meget til at skulle åbne kassen.
Fortæl kort om jer selv: Parret bor i en lejlighed inde midt i Aalborg
 
Andet: Som en hjælp til gæstene havde parret lavet et lille hæfte som lå på værelserne på Dronninglund, hvor de havde skrevet vigtige tidspunkter i løbet af aftenen (fx. velkomstdrink, tidspunkt for natmad, tidspunkt for morgenmad, hvornår parret åbnede gaver ect.). Derudover stod der noget om slottets historie. I kirken havde parret lavet salmehæfte, hvor også post- og præludium stod. Som takekort havde parret lavet et lille hæfte i samme format som menukort/bordkort hvor ydersiden ligeledes var af cremefarvet papir og det inderste af mørk cremefarvet papir med nister. Hæftet var igen samlet med groft snor, men denne gang var snoren sat i ryggen af hæftet og samlet i bunden af hæftet med en knude.


I hver takkekort var en personlig hilsen og et billede – parret havde valgt 5 forskellige billeder ud og brugte så det billede som de i hvert tilfælde mente personen takkekortet blev sendt til, ville blive gladest for. Både invitationer, kirkeprogrammer, menukort/bordkort, værelsesprogrammer og takkekort var lavet i det samme materiale og skrevet med samme skrift på computeren. Farverne var hvid, creme, mørk creme og mørk rød, hvilket også gik igen i bordopdækningen, bryllupskagen, brudekjolen og brudebuketten.

Skal i giftes og mangler i inspiration til brylluppet?